Nice, München ş.a.

În sfârşit, avionaşul solar, care a zburat nu ştiu câte zeci de mii de kilometri propulsat numai de lumina Soarelui, a aterizat. Ecourile în massmedia n-au fost cine ştie ce, de parcă ar fi fost o chestie de toată ziua, un fapt divers de genul starletei căreia îi cad chiloţii într-o emisiune tv, sau al vreunui ministru bucureştean prins cu laba în banii statului.

Şi, pe de altă parte, nici o mare agenţie de presă n-a întrebat vreun militant jihadist ce crede el despre energia solară.

31 iulie 2016

Băieţii fac tot posibilul să-şi dea foc la valiză, dar Hollande François a uitat unde-i bricheta.

http://www.mediafax.ro/externe/preotul-ucis-in-atacul-de-biserica-st-etienne-du-rouvray-din-franta-atacatorii-l-au-fortat-sa-ingenucheze-in-timp-ce-inregistrau-cum-il-omoara-15540747

26 iulie 2016

La telejurnal: Organizaţia Internaţională a Muncii anunţă că, de la începutul anului, cca 3000 de migranţi s-au înecat în Mediterana.

Concluzie sugerată: trebuie să facem ceva ca ei să nu se mai înece.

E vorba de fugarii din ţările arabe şi africane aflate sau ne-aflate în război, care la ei acasă n-au de nici unele, nici mâncare, nici educaţie, nici îngrijiri medicale, nici siguranţa zilei de mâine.

Ei vin în Europa, unde vor avea casă, masă, bani pe daiboj şi se vor înmulţi în enclavele lor. Dar mai ales, vor avea Internet şi reţele de socializare, cu care să se radicalizeze şi să pună la cale atentate teroriste împotriva necredincioşilor a căror mâncare o mănâncă.

23 iulie 2016

Europa se teme de propriul ei trecut. Exact cum se temea şi în 1939, când era dispusă la orice compromis, numai ca să nu se repete abatorul primului război mondial. Iar din asta a ieşit un abator şi mai mare. Şi din teama de comunism a ieşit alianţa cu Stalin, râsu’ telespectatorilor.

Asta se întâmplă exact la fel şi azi: din teama de propriul ei fascism, care abia aşteaptă să scoată capul, Europa se face că nu observă că a fost deja atacată şi a suferit pierderi ruşinoase. Numai că, din păcate, alte mijloace de a ţine piept atacului nu există, decât cele practicate de nazişti şi de comunişti - expulzări, lagăre, poliţie politică, represalii colective. (Ba nu, mint: nu numai de ei. Şi americanii i-au internat în lagăre pe cetăţenii lor japonezi, în WWII.)

Iar aceste mijloace, dacă ar fi utilizate, ar face Europa să-şi piardă respectul de sine. Aşa că rămâne de văzut ce va alege această curvă bătrână numită Europa, respectul de sine demagogic exprimat - sau propria-i supravieţuire. Apropo, am scris o cărticică în care am demonstrat (riguros, zic eu) că pe Pământ există o singură civilizaţie, cea europeană.

https://www.clb.ro/Produse/europa-trecuta–asia-viitoare-151094.aspx?List=0

15 iulie 2016
Counter instalat la 15.12.2022page counter

Tags: ,

Comments are closed.