Costineşti fâsssss

Vedeţi unde se aflau cazematele de la Epavă în 1978 ?

Pe plajă, la câteva zeci de metri de linia apei.

Vedeţi unde se află ele acum ?

În mare, la câteva zeci de metri de ţărm.

Unde e plaja de la Epavă ?

Iar dacă cineva doreşte să vadă unde se afla una dintre aceste cazemate în august 2000, n-are decât să arunce o privire aici :  http://ciocu-mic.ro/wordpress/?p=436

Ruşii au reuşit să sece o mare, prefăcând-o în pustiu. Noi, care-i iubim de nu mai putem, am procedat invers : am transformat cea mai bună plajă de la Costineşti în fund de mare (sau poate, mai ştii drăcie ? om fi făcut-o din ură la adresa fundurilor goale care o populau până mai acu’ cinşpe-dooj de ani).

Hai că ne băturăm joc şi de asta.

Japiţele de la UTC şi BTT (Biroul de Turism pentru Tineret de pe vremea lui Nicu, o mafie care a pus pe butuci staţiunea Costineşti ca s-o poată cumpăra pe nimica) au băgat o grămadă de bani în marmura şi travertinul din cele două-trei hoteluri de lux rezervate ştabilor comunişti. Cu nişte sume ceva mai mici, s-ar fi putut întinde câte o linie de stabilopozi înaintea celor trei plaje de acolo. Asta, admiţând că nu s-ar fi găsit fonduri pentru nişte diguri cumsecade.

Proprietarilor actuali ai vilelor şi şandramalelor turistice din partea locului li se pare că treaba asta nu-i priveşte. Probabil, îşi vor schimba părerea atunci când marea va roade ceva mai mult şi din faleze, iar “hotelurile” lor rural-ţigăneşti au s-o ia la vale.

.

www.easy-hit-counter.com
www.easy-hit-counter.com

Tags: , ,

Comments are closed.