Archive for July 3rd, 2014

Spania: masivă prezenţă românească

Thursday, July 3rd, 2014

la FESTIVALUL DE SCURT METRAJE

CURTAS DO VILA DO CONDE.

După succesul pe care scurt-metrajul Colivia, în regia lui Adrian Sitaru, l-a repurtat la Festivalul Internațional de Scurt Metraje Curtas Vila do Conde 2010, când a fost distins cu Marele Premiu City of Vila do Conde şi după ce Apele tac al Ancăi-Miruna Lăzărescu a obţinut în 2011 premiile RTP2 Onda Curta şi Premiul Publicului, cinematografia românească va fi reprezentată în acest an de nu mai puţin de 11 producţii, repartizate pe 3 secţiuni diferite: Competiție Internațională, Off side și Panorama Europeană. Masiva prezenţă românească, chiar dacă nu este prezentată ca o secţiune aparte, se constituie într-o frumoasă recunoaştere a valorii artei cinematografice de la noi.

A 22-a ediţie a festivalului Curtas do Vila do Conde se va desfășura între 5 și 13 iulie 2014, la invitația organizatorilor și cu sprijinul ICR Lisabona, urmând a fi prezent la Curtas Vila do Conde 2014 regizorul Paul Negoescu, care va face parte din juriul festivalului.
Paul Negoescu
este regizor şi scenarist, cadru didactic la catedra de Regie Film a UNATC (Bucureşti), director artistic al Festivalului Timishort de la Timişoara, membru al Academiei Europene de Teatru şi Film şi a fost membru în mai multe festivaluri internaţionale de film (Roma, Cluj, Brest). Filmografie: Alina (2004), Examen (2006), Radu+Ana (2007), Derby(2010), O lună în Thailanda (2012).

http://festival.curtas.pt/home-en/

www.easy-hit-counter.com
www.easy-hit-counter.com

NOPŢILE DE POEZIE DE LA CURTEA DE ARGEŞ - 18

Thursday, July 3rd, 2014
.
FESTIVALUL INTERNAŢIONAL

NOPŢILE DE POEZIE DE LA CURTEA DE ARGEŞ

ediţia a 18-a, 9-15 iulie 2014
.
.
COMUNICAT

Fundaţia Academia Internaţională Orient-Occident (Curtea de Argeş, România), organizatoarea Festivalului Internaţional Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş, anunţă că, în perioada 9-15 iulie a.c., va avea loc cea de a 18-a ediţie a acestei manifestări culturale internaţionale.

Cu ocazia Festivalului, Academia Internaţională Orient-Occident va acorda următoarele premii:
1. Premiul Valahia (pentru traduceri din limba română);
2. Premiul Balcanic (pentru Poezie);
3. Premiul European (pentru Poezie);
4. Marele Premiu Orient-Occident (pentru Arte);
5. Marele Premiu Naţional (pentru Literatură);
6. Marele Premiu Internaţional pentru Poezie;
7. Titlul de Membru al Academiei Internaţionale Orient-Occident.
.
Ediţia a 18-a a Festivalului se va desfăşura sub deviza ELOGIU FRUMUSEȚII şi va avea ca invitaţi academicieni, poeţi, editori şi oameni de artă din cca. 35 de ţări.
.
Parteneri principali: Institutul Cultural Roman si Consiliul Judetean Arges.
.
Cu stimă,
acad. Dumitru M. Ion - preşedinte
Carolina Ilicadirector artistic
.
www.easy-hit-counter.com
www.easy-hit-counter.com