Archive for March, 2011

Tehnica nu stă pe lock

Saturday, March 19th, 2011

Adineaori am primit un mail cu următorul conţinut, care cred că îi priveşte îndeaproape pe mulţi dintre noi :

*   *   *

Astazi, 10.02.2011, am avut ceva de rezolvat in zona P-ta Cosbuc- Bdul Libertatii ( Bucuresti). Am parcat masina in fata sediului RCS-RDS , am rezolvat ce aveam de rezolvat in 15 min si m-am intors la masina.
Nu am reusit sa deschid masina nici din cheie (telecomanda) nici din telecomanda de la alarma. Langa mine un domn se chinuia sa-si inchida masina cu telecomanda si nu reusea. Deci eu nu reuseam sa o deschid pe a mea  el nu putea sa o inchida pe a lui.
PREA MARE COINCIDENTA!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi-am adus aminte ca citisem pe net un articol care explica ca masinile care se inchid cu telecomanda nu sunt sigure deoarece se poate bruia semnalul dat de aceasta si masina nu se inchide ( desi tu ai apasat pe buton si esti sigur ca s-a inchis).
M-am uitat in jur si……………… o masina micuta cu 2 usi , marca Datsun ,culoare gri deschis, fara numere de inmatriculare  era oprita in apropiere in spatele masinilor parcate . M-am dus catre acea masina , in ea erau 4 indivizi ( cum aratau este usor sa ghiciti) , unul din ei avea un dispozitiv care semana cu o telecomnda de tv dar avea si antena.  Cand m-au vazut , au plecat .
Imediat dupa ne-am putut descuia respectiv incuia masinile din telecomanda.
Asadar este o noua metoda de a fura din masina. Verificati-va masina dupa ce ati inchis-o.

Cum functioneaza:  individul tine permanent apasat pe butonul dispozitivului , care emite un semnal ( frecventa) sau ce o fi, semnal ce nu lasa comanda ta de inchidere sa “ajunga” la masina. Apesi pe buton sa inchizi masina, iar daca nu esti atent sa vezi daca intr-adevar s-a inchis, aceasta ramane deschisa. Pe urma doar asteapta la pleci de langa masina si te usureaza de ce ai lasat prin ea.

Nu credeam asta stiind ca alarmele schimba codurile la fiecare activare  , si am un sistem de alarma bun, foarte laudat. Se pare ca e pentru fraieri cinstiti.

Cei care ati patit asta  sau ati vazut , va rog, sustineti avertismentul, cei care nu au vazut tineti minte si anuntati-va prietenii si nu numai).

*   *   *

Pe noi nu ne persecută ca pe Dabija

Thursday, March 17th, 2011

O veche prietenă îmi dădu un mail, precum că dacă n-ar fi cazul să luăm oarece pastile de iod, ca în ‘86, când cu Cernobîlul.

Dragă, i-am răspuns eu, Cernobîlul e la vreo mie de kilometri de noi, iar Japonia - la vreo douăşpe mii sau cinşpe mii, nu mai ştiu, niciodată n-am fost eu prea tare la geografie.* Aşa că, deocamdată, nu prea mă persecută grija de asta.

Mai degrabă, de un mic cutremur de 7,6 grade pe scara din dos a lu’ Richter, că tocmai se lăudă o japiţă naţional-seismologică că, despre partea nuclear-cernavodeană, pe noi nu ne persecută cum spuneam ca pe Dabija (adică grija) până la tăria de 7,5.

Da’ dacă tăria aceea învârtoşa-se-va de vreo 7,6 graduri? este că o vom belifica în modul cel mai oficial?

Că şi japonezii dormeau pe urechea că n-au treabă cucu tremurul până la 8 grade. Uite că fură opt-virgulă-nouă!

În confuzie: trebuie să recunoaştem că Dumnezeu are un simţ al umorului cu totul aparte, pe lângă care farsele lui Buzdugan sunt nişte biete rânjete de copkil handicapat…

* à propos de geografie:

Cică se duce o profesionistă la hotel cu un client african  - şi se apucă ea să se dezbrace.

Iar negrul (da, ştiu, dar cum vreţi să-i zic, albastru?), când o vede complet epilată, exclamă agitat “da’ peru’, unde e peru’?”

La care, gagica, sindicalistic-revoltată: “ia uite-al dracu’ - pentru douăzeci de lei, vrea să ştiu şi geografie!”

PS 1 - sper că nu vă persecută grija de cacofoniile din acest bileţel - când e vorba de japiţe, ele sunt nu inevitabile, ci de rigoare.

PS 2 -Nouă ni se cam fâlfâl drapelul naţional. Viitorul cutremur va lua o mare piatră de pe inima administraţiei Capitalei, fiindcă :

1) va trimite la culcare o grămadă de pensionari domiciliind în centru, rezultând astfel frumoase economii

şi

2) va crea nişte oportunităţi în construcţii (= contracte obeze) cum nici n-am visat.

…Aşa că-l aşteptăm cu interes.

Bizonule Naţional, ştii cum îl cheamă pe arhitectul şef al Muncipiului Bucureşti?

ŞASE GRADE RICHTER!

http://www.youtube.com/watch?v=lXu1KQ2axBs

(more…)