Archive for the ‘plagiate finutze’ Category

O MIE ȘI UNA DE MORȚI, iarăși

Thursday, December 27th, 2018

Acum două săptămâni, am constatat cu stupefacție că titlul acestei rubrici, pe care eu îl folosesc încă din 1990, figurează pe coperta unei cărți publicate în 2018 de editura Școala Ardeleană  din Cluj. În conversația telefonică purtată cu dl. director Vasile Dâncu la 17 decembrie a.c., care poate fi ascultată aici, dsa și-a luat angajamentul de a retrage din librării volumul bilingv ”Mil y una muertes / O mie și una de morți” de Corina Oproae, precum și de a publica imediat scuzele pe care, alături de ingenioasa autoare, mi le datorează.

Convorbire Dan Predescu-Vasile Dancu, director editura Scoala Ardeleana - Cluj, 17.12.2018

Cum acest lucru întârzie să se întâmple, mă văd nevoit să fac publice, aici,  scuzele pe care dl Dâncu mi le-a cerut, telefonic, la data susamintită – ceea ce nu înseamnă că voi renunța la acțiunea în justiție împotriva făptașilor.

Counter instalat la 28.01.2023free website counter

POPEURUL ARE DREPTUL SĂ AFLE, POPEURUL ARE DREPTUL SĂ ŞTIE !

Friday, January 25th, 2013

Acesta este un comentariu pe care l-am postat azi, sub articolul http://www.gandul.info/puterea-gandului/hipopotamia-oameni-albastri-steaguri-negre-10520989 de Lelia Munteanu.

Dragă doamnă Lelia Munteanu,
“Postacul supărat” din lista aceasta de comentarii poporane ignoră că termenul Hipopotamia, care face cam toată sarea şi piperul articolului dv., nu datează din 2012. El apare - tipărit - intr-un fragment din povestirea mea “PLACIDO - dialogurile 100% platonice ale unor beţivi bătrâni in prezenţa unui cotoi abstinent care are şi el părerile lui”. Capitolul cu pricina a fost publicat in nr. 4 din 2007 al revistei EUROMUSEUM din Bucureşti (cuvântul “Hypopotamia”, inventat de mine, apărând la pagina 48). E foarte posibil ca numărul in cauză al revistei să mai poată fi găsit la librăria de la Muzeul Naţional al Literaturii Române (bd. Dacia nr. 12, sect. 1).
Dragă doamnă Lelia Munteanu,
După cum puteţi constata cu această ocazie (dacă n-oţi mai fi avut ocazii dintr-astea până acum), există unii autori obtuzi şi lipsiţi de simţul umorului pe care des
coperirea că au fost folosiţi in mod discret de câte-un confrate ingenios ca dv. nu-i prea amuză.
Mai ales, din cauză că proza mea, publicată in foileton in 9 numere ale revistei Euromuseum, n-a fost remunerată, in vreme ce dv. luaţi leafă pentru articolul purtând un titlu inventat de mine.
Asigurându-vă că vă citesc cu interes constant (aşa cum citesc şi Legea nr. 8/1996, a dreptului de autor),
rămân al dv. modest & anonim furnizor.
DAN PREDESCU
PS - Cartea mea cuprinzând povestirea susmenţionată se va afla in librării la inceputul lunii viitoare, sub titlul “CHIX sau Lumea Acţiunii Eficiente” (editura Niculescu). N-ar fi nostim să veniţi la lansare?